W dzisiejszym, kosmopolitycznym świecie, brak umiejętności swobodnej konwersacji o winie, oceniany jest równie negatywnie jak nieznajomość języków obcych czy też brak obycia i dobrego wychowania.

WINO W PIGUŁCE

Program skierowany jest do ścisłej kadry managerskiej i ma na celu w najkrótszym możliwie czasie, przekazanie wiedzy na temat rozumienia wina i sztuki konwersacji o nim.

Realizacje odbywają się w matecznikach światowego winiarstwa, trwają dwa pełne dni szkolenia, prowadzone są przez polskiego wine guide’a / tłumacza i przez lokalnego, dyplomowanego sommelier’a.

Do programu zostały wyselekcjonowane uznane domaines / cantina winiarskie cieszące się najlepszą reputacją i jakością produkowanych win.

Szkolenia prowadzone są w regionach winiarskich, które nie tylko szczycą się swoimi tradycjami winiarskimi, ale również są regionami gdzie VINTRIPS ma bogate doświadczenia prowadzenia turystyki winiarskiej:

FRANCJA:
Burgundia, Alzacja, Prowansja, Szampania
WŁOCHY: Umbria, Friuli